Veelgestelde vragen

Wat als je twijfelt?

Bij twijfel over het aantal geef je het aantal door waar je zeker van bent.
Ben je niet zeker of je een huismus gezien hebt? Geef dan het aantal door dat je denkt gezien te hebben en vul bij opmerkingen in tussen welke soorten je twijfelt.

Je kan niet tellen op zaterdag of zondag, maar wel op vrijdag. Telt dat ook?

Helaas kunnen tellingen die voor of na het telweekend gebeuren, niet meegerekend worden. Registreer dus enkel je tellingen van zaterdag 23 en/of zondag 24 maart.

Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de verzamelde data elk jaar op hetzelfde moment en over dezelfde tijdspanne gebeuren. Dat zorgt voor correcte vergelijkingen doorheen de jaren.

Je hebt je telling geregistreerd, maar ziet nu meer mussen. Kan je jouw telling nog wijzigen?

Oh, dat is tof! Je kan je eerste telling niet meer wijzigen, maar je kan wel een nieuwe telling ingeven. Als we de tellingen analyseren, nemen we per locatie het hoogst aantal geregistreerde huismusmannetjes. Dus in jouw geval de latere telling waar je meer mussen telde.

Je ziet geen mussen in jouw tuin, maar wel in die van de buren. Telt dat ook?

Zeker, de huismussen die je kan zien vanop je waarnemingsplek mag je tellen. Zorg er wel voor dat het om unieke waarnemingen gaat. Of anders gezegd het maximum aantal huismusmannetjes dat je tegelijkertijd hebt waargenomen.

Je ziet geen mussen in of rond jouw tuin. Moet je dit doorgeven?

Jammer dat er geen huismussen in jouw buurt zitten. Maar ook dat is heel waardevolle informatie voor ons onderzoek. Vul het telformulier ook in dat geval dus zeker in. Zo registreren we waar er geen huismussen voorkomen en eventueel hoe dit komt.

Kan je ook op een andere plek tellen dan bij jouw thuis? Bijvoorbeeld in het park, in jouw weekendverblijf, bij jouw sportclub…

Zeker, alle huismuswaarnemingen zijn interessant! Vul in het adressenveld het adres van de tellocatie in. Bij opmerkingen kan je specifiëren over wat voor soort locatie het gaat.

Word lid en steun ons

Vanaf € 26 per jaar help je onze inheemse wilde soorten beschermen. En daar krijg je veel voor terug.

Steun ons

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte