Putterpret

20 maart 2023

Wil je de Vogel van het Jaar naar jouw tuin lokken? Zaai dan een van zijn lievelingssoorten of het speciaal samengestelde Putterpret-zadenmengsel! Vogelbescherming Vlaanderen en Cruydt-Hoeck ontwikkelden voor deze mooie vogel een speciaal zadenmengsel bestaande uit 23 plantensoorten.

Putterpret

Het dieet van de putter bestaat vooral uit zaden van planten die in het najaar afsterven en zaad vormen. Zijn spitse snavel is de ideale tool om dat zaad uit de uitgebloeide bloemhoofdjes te peuteren.

Je helpt de putter dus enorm door de juiste inheemse planten te zaaien in je tuin. En daar doe je niet alleen de putter plezier mee. In de lente en de zomer genieten de bijen, vlinders en andere insecten van de nectar. In de herfst en de winter zorgen de zaden voor een take-awayfestijn voor de putter en andere tuinvogels.

Bestel het putterzaadmengsel

Om het jou (en de putter) gemakkelijk te maken, hebben Vogelbescherming Vlaanderen en Cruydt-Hoeck een speciaal putterzaadmengsel samengesteld bestaande uit 23 plantensoorten, waarvan er 20 tweejarig zijn. Het eerste jaar groeien ze, vanaf het tweede jaar bloeien ze en vormen ze putterzaad. Laat de planten dus minimaal 2 groeiseizoenen staan voordat je de uitgebloeide planten maait. Met een zakje van 25 gram kan je een stuk van 25 m² in je tuin inzaaien en zo de putters en andere vogels in je tuin doen kirren van plezier.

Het ‘Putterpret’-zadenmengsel is nu te koop op de website van Cruydt-Hoeck.
Je kunt de plantensoorten natuurlijk ook afzonderlijk bestellen:

Bestel hier je 'Putterpret'-zadenpakket

 

Meer weten over de putter en hoe je dit tricolore vogeltje kunt helpen?

Neem een kijkje op onze Vogel van het Jaar-pagina!

Word lid en steun ons

Vanaf € 26 per jaar help je onze inheemse wilde soorten beschermen. En daar krijg je veel voor terug.

Steun ons

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte