Samen in actie voor de putter: bestel een t-shirt van Oizeau

29 juni 2023

Waarschijnlijk wist je het al: in 2023 is de putter of distelvink Vogel van het Jaar. Een kleurrijk vogeltje met een rode voorkruin en keel, een vrolijke heldergele vleugelstreep en witgevlekte slagpennen. Een opvallende verschijning, dus.

Samen in actie voor de putter: bestel een t-shirt van Oizeau

De putter of de distelvink is een graag geziene gast in parken, tuinen, verruigde stukken natuur en bermen. Het goede nieuws? De putter doet het steeds beter in Vlaanderen. En jij kan samen met Vogelbescherming Vlaanderen actie ondernemen zodat onze Vogel van het Jaar het bij ons nóg meer naar zijn zin krijgt.

Creëer zijn favoriete biotoop waar hij volop zijn lievelingseten vindt. Een ruigere, minder ‘opgeruimde’ leefomgeving doet hem kwetteren van plezier. Onze putter heeft een culinaire voorkeur voor distelzaden. Maar ook van kaardenbol, klit, zonnebloem, teunisbloem en paardenbloem pikt hij graag een zaadje mee.

Wat kan je concreet doen?

  • Zaai zijn lievelingskostje in je tuin en bestel je Putterpret-zadenpakket
  • Doe minder, help meer: laat een perceel of een stuk tuin verruigen
  • Laat als lokaal bestuur percelen en bermen succesvol verruigen
  • Tenslotte kan je de putter nu ook mee bekend maken door een t-shirt te bestellen!

Oizeau ontwerpt t-shirts met geborduurde vogels uit 100% biokatoen én schenkt 10% van zijn winst aan onze vereniging. Dit jaar lieten we voor de gelegenheid speciaal een t-shirt ontwerpen ter ere van de putter. Het is een unisex blauw model. Het pakketje wordt verstuurd met de post en zal dus gewoon in je brievenbus passen, handig én ecologisch.

 

Bestel hier je putter t-shirt

Lees meer over alle tips voor de putter

 

Word lid en steun ons

Vanaf € 26 per jaar help je onze inheemse wilde soorten beschermen. En daar krijg je veel voor terug.

Steun ons

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte