Vogelbescherming Vlaanderen opnemen in jouw testament

De wereld, die moet nog een eeuwigheid mee

Is een wereld nalaten waar mensen en dieren in harmonie samenleven ook een van jouw intenties? Weet dan dat je ook na jouw afscheid van dit leven iets kan betekenen voor onze inheemse wilde vogels en dieren. Hoe? Bijvoorbeeld door Vogelbescherming Vlaanderen op te nemen in je testament. Zo laat je iets na van maatschappelijke waarde voor de toekomst van mensen, dieren en de planeet. Past dat bij hoe jij in het leven staat? Denk er eens over na of praat erover met je nabestaanden. Wij proberen op deze pagina alvast een aantal vragen te beantwoorden.

Blijf de rechten van onze inheemse soorten postuum beschermen en verdedigen

Een gezonde relatie tussen mensen en dieren is essentieel voor de biodiversiteit en voor ons ecosysteem, voor de gezondheid van dieren én mensen en voor de toekomst van de volgende generaties. Wanneer je Vogelbescherming Vlaanderen opneemt in je testament, blijf jij mee op de barricades staan voor die toekomst: hoe klein of hoe groot jouw gift ook is. Voor jou en voor je dierbaren kan dat een troostende gedachte zijn, voor ons maakt jouw betrokkenheid echt een verschil. En daar kunnen we je niet genoeg voor bedanken.

Praktisch: hoe regel je een legaat voor Vogelbescherming Vlaanderen?

De helft van je erfenis gaat wettelijk sowieso naar je partner en/of je kinderen. De tweede helft mag je vrij verdelen. Wil je dus (een deel van) die tweede helft nalaten aan een goed doel zoals Vogelbescherming Vlaanderen? Dat kan perfect. De enige voorwaarde is dat je ons opneemt in je testament.

In een testament leg je officieel vast wat jij wil nalaten aan je familie, vrienden en/of goede doelen en hoe je dat verdeelt. Een testament opstellen is vrij eenvoudig: je mag dat zelf schrijven of het officieel laten opmaken door je notaris.

Goed om te weten

  • Sinds 2021 betalen goede doelen geen erf- en schenkbelasting meer. Woon je in Vlaanderen? Dan gaat wat je nalaat aan Vogelbescherming Vlaanderen 100% naar onze organisatie. Woon je in het Brussels Gewest of in Wallonië? Dan betalen we een klein percentage belastingen op de som die je ons nalaat.
  • Met volgende gegevens neem je Vogelbescherming Vlaanderen rechtsgeldig op in je testament:
    • Vogelbescherming Vlaanderen vzw – Koetshuis I Stadspark – Walburgstraat 37 – 9100 Sint-Niklaas – Ondernemingsnummer BE 0478.895.037
  • Verandert je situatie? Of wil je je beslissing herzien? Dat kan: je kan je testament op elk moment aanpassen.
  • Je kan gerust zijn: we behandelen de persoonlijke informatie die je ons toevertrouwt discreet en vertrouwelijk.

Wij maken graag tijd voor een persoonlijk gesprek

Heb je vragen, bezorgdheden of twijfels? Agnes Wené, onze algemeen directeur, neemt graag vrijblijvend de mogelijkheden met je door. We willen je alvast bedanken omdat je overweegt iets na te laten aan Vogelbescherming Vlaanderen: een altruïstisch en hoopgevend gebaar dat bevestigt dat veel mensen het hart nog wel op de juiste plaats hebben.

Maak een afspraak

Word lid en steun ons

Vanaf € 26 per jaar help je onze inheemse wilde soorten beschermen. En daar krijg je veel voor terug.

Steun ons

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte