Testament

Neem Vogelbescherming Vlaanderen op in je nalatenschap

Dat onze taak maatschappelijk relevanter is dan ooit mag duidelijk zijn. Vogels en wilde dieren hebben het moeilijk. Denk maar aan de huismus. Iedereen herinnert zich het enthousiaste getsjilp van toen hij of zij klein was. Maar waar is al dat getsjilp nu gebleven? De huismussenpopulatie daalde met meer dan 40% de laatste 15 jaar. En de huismus is geen alleenstaand geval. Help Vogelbescherming Vlaanderen om hier samen iets aan te doen. Voor de toekomstige generatie.

Jouw steun maakt een wereld van verschil. Ook als je er zelf niet meer bent.

Een gezonde relatie tussen mens en dier is essentieel voor de biodiversiteit, voor ons ecosysteem en voor de toekomstige generaties. Laat iets na met maatschappelijke waarde voor de mens, onze dieren en onze planeet. Blijf mee op de barricades staan voor een duurzame toekomst. Neem Vogelbescherming Vlaanderen op in je testament.

Hoe klein of hoe groot jouw nalatenschap ook is. Voor jou en voor je dierbaren kan dat een troostende gedachte zijn. Voor ons maakt jouw betrokkenheid echt een verschil.

Hoe regel je een legaat voor Vogelbescherming Vlaanderen?

Afhankelijk van je situatie gaat tot 50% van je nalatenschap naar je kinderen of partner, over de andere 50% kan je vrij beschikken. Wil je dus iets nalaten aan een goed doel zoals Vogelbescherming Vlaanderen, dat kan perfect door ons op te nemen in je testament. Heb je geen partner en/of kinderen dan kan je er voor kiezen om alles na te laten aan een of meerdere goede doelen.

In een testament leg je officieel vast wat jij wil nalaten aan je familie, vrienden en/of goede doelen en hoe je dat verdeelt. Een testament opstellen is vrij eenvoudig: je mag dat zelf schrijven of het officieel laten opmaken door je notaris.

Vanaf april 2024 zijn we ook aangesloten bij Testament.be, hun juridische helpdesk beantwoordt al je vragen én kan desgewenst voor een gratis huisbezoek van een jurist zorgen. Overweeg bij bijzondere levensgebeurtenissen ookBloemen noch kransen, waarbij je familie en vrienden uitnodigt het goede doel van jouw keuze te steunen ter vervanging van een klassiek cadeau.

Goed om weten

  • Sinds 2021 betalen goede doelen in Vlaanderen geen erf- en schenkbelasting meer. Woon je in Vlaanderen? Dan gaat wat je nalaat aan Vogelbescherming Vlaanderen 100% naar onze organisatie. Woon je in het Brussels Gewest of in Wallonië? Dan betalen we een klein percentage belastingen op de som die je ons nalaat.
  • Met volgende gegevens neem je Vogelbescherming Vlaanderen rechtsgeldig op in je testament:
    Vogelbescherming Vlaanderen vzw – Cadixstraat 39 – 2000 Antwerpen – Ondernemingsnummer BE 0478.895.037
  • Verandert je situatie? Of wil je je beslissing herzien? Dat kan: je kan je testament op elk moment aanpassen.
  • Laat je testament registreren bij een notaris zodat je zeker bent dat het uitgevoerd wordt na je overlijden.

 

Laat de gids van testament.be je begeleiden

Hoe begin je daar nu aan? De gids van testament.be is een goed begin. De gids neemt je mee in de wondere wereld van testamenten voor het goede doel.
Vraag hier de gids aan.

We luisteren graag

Je kan gerust zijn. We behandelen de persoonlijke informatie die je ons toevertrouwt discreet en vertrouwelijk. Wij maken tijd voor een persoonlijk gesprek.

Heb je vragen, bezorgdheden of twijfels?

Agnes neemt graag vrijblijvend de mogelijkheden met je door.

Agnes Wené
Algemeen directeur
agnes.wene@vogelbescherming.be

 

Dankjewel voor je warm hart voor de natuur en de toekomst van onze wilde inheemse dieren.

Word lid en steun ons

Vanaf € 26 per jaar help je onze inheemse wilde soorten beschermen. En daar krijg je veel voor terug.

Steun ons

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte